Wie zijn wij

Voorstellen

CHEMPS is in 1999 opgericht door Bart-Jan den Hollander met de bestuursleden Johan Ringelberg, Jan Willem Westendorp en Bea den Hollander – Doldersum. Dit ondersteund door een comité van aanbeveling.

Nu een tiental jaar later zijn nieuwe mensen in het bestuur gekomen en ook het comité van aanbeveling is aangevuld. Daarnaast hebben we zo’n vijftien jongeren, die meedraaien als leiding. Twee managers voor de breedte- en selectietraining en drie trainers, die trainen en begeleiden.

Graag laten we u kennismaken met een aantal mensen.

 


Bestuur

Bart-Jan den Hollander

Mede-oprichter en werkzaam voor CHEMPS. Afgestudeerd sportpsycholoog en als badmintontrainer werkzaam voor Eredivisionist Invictus uit Waddinxveen.

Na twee jaar voor Sports Witnesses gewerkt te hebben is Bart-Jan den Hollander in 1999 met CHEMPS begonnen. Hij wilde graag laten zien wat voor meerwaarde het christen-zijn geeft in de sportwereld en wat voor verandering(en) dat te weeg kan brengen. Vandaar dat de badmintonkampen de werktitel: “Een andere kijk op badminton!”, mee kregen.

Als sportpsycholoog begeleid hij (vaak jonge) topsporters. Als badmintontrainer is hij lang werkzaam geweest binnen de talentopleiding van de Nederlandse Badminton Bond (NBB). Nu drie avonden in de week werkend met de CHEMPS breedte- en selectietrainingen. Daarnaast werkzaam voor Eredivisievereniging Invictus in Waddinxveen.

Tijdens de oprichting van CHEMPS net getrouwd. Nu vader van drie kinderen, woonachtig in Culemborg (binnen de woongroep van Timon Culemborg) en lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Culemborg.

Gijsbert Tanis

Voorzitter van CHEMPS sinds 2006

Na actief te zijn geweest in de volleybalwereld nu vooral actief tennisser. Erg betrokken met alles wat met het geloof te maken heeft. O.a. nu bij de Christen Unie in Culemborg.

Collin Coenen

Bestuurslid algemene zaken

Collin is al jarenlang leiding op één van onze CHEMPS badmintonkampen. Hij heeft erg enthousiast gereageerd op ons verzoek in de zomer van 2010 om bestuurslid te worden..

Bea den Hollander-Doldersum

Secretariaat

Sinds de oprichting nauw betrokken bij CHEMPS. Vooral actief geweest in de fitness-wereld.

Linda Booij

Penningmeester

Via zoonlief, die lid is van de CHEMPS badmintonschool, betrokken geraakt bij CHEMPS. Heeft sinds 2010 de financiële touwtjes in handen.


Comité van aanbeveling

Lester Oey

Lester OeyLester Oey is student geneeskunde en woont intern op Sportcentrum Papendal om het badmintonnen zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. Sinds 2007 als leiding betrokken bij de badmintonkampen van CHEMPS.

Hoogtepunten: Bronzen medaille HE EJK 2007 – Winnaar Danish Junior Cup 2006 HE U19

Doel op de lange termijn: Europees kampioen worden – Een medaille halen op de Olympische Spelen.

Wat heeft hij over CHEMPS te zeggen?

CHEMPS combineert geloof en sport op een positieve manier.
Een CH(A)EMP zit in iedereen van ons, als je maar durft te geloven.
CHEMPS laat ook een andere kant van topsport zien.
CHEMPS is er voor iedereen.

Michiel LöschnerMichiel Löschner

Michiel Löschner is oud-Nederlands kampioen op de 800 meter atletiek in 1998. Vele ere-plaatsen heeft hij daarna behaald. Hij staat zowel op de 1500 meter en de 800 meter in de top 10 op de Nederlandse ranglijst. Hij liep al eerder zijn eerste 10 kilometer in minder dan 31 minuten. Maar dat niet alleen: Hij werkt al een aantal jaren samen met CHEMPS. Als looptrainer heeft hij alle badmintonkampen meegemaakt.

Dus CHEMPS ziet hij wel zitten?

“Sport is een taal. Het beheersen van deze taal opent de deur tussen christenen en de sportwereld. Ik geloof dat christenen en sporters wat van elkaar kunnen leren. Christenen kunnen leren hun, van de Schepper gekregen talenten te ontwikkelen en te gebruiken ter ere van Hem. Sporters kunnen een extra dimensie aan hun sportbeoefening toevoegen. Die extra dimensie is Jezus Christus kennen. De stichting CHEMPS vormt de onmisbare brug tussen de sportwereld en christenen.”

 


Leiding badmintonkampen CHEMPS

Sinds 1998 bestaan de badmintonkampen. Ieder jaar werven we nieuwe leiding voor badmintonkampen. Vaak oud-deelnemers en soms christenen, die we in de sportwereld ontmoeten. Gelukkig niet alleen badmintonners, maar wel vaak.

Op www.badmintonkampen.nl stellen ze zich verder voor. Hieronder twee ‘leiders’ aan het woord.

Olaf Niemand – leiding

Ik zie het als een voorrecht om mee te mogen doen aan de badmintonkampen. Te mogen samenwerken met goede, trouwe en gezellige mensen, die weten waar ze voor staan en niet bang zijn om dit uit te dragen en zelfs uit te leggen. Te mogen samen zijn met jongeren, niet alleen in de sport, maar ook in het leven hopende iets mee te kunnen geven. Voor een betere sporter, maar vooral als beter mens.

Wouter de Wildt – leiding i.o.

Ik vond het altijd super om mee te gaan op de badmintonkampen van CHEMPS. Je maakt ontzettend veel vrienden en je kan bovendien lekker badmintonnen op je eigen niveau. Daarnaast leer je ook hoe je naast een goede sporter een goed persoon kan zijn. Het lijkt me ontzettend leuk om als leiding mee te gaan, niet alleen omdat ik dan iets terug kan doen voor CHEMPS, maar omdat het natuurlijk een hele gave week word.